Categorieën

Cadeaucheque

Ringmeter


 

Maat van jouw ring

De ringmaat kan je het best bepalen aan de hand van een ring die je goed past. Meet de diameter aan de binnenkant, dat is uw ringmaat. Is de diameter binnenin bijvoorbeeld 16 mm, dan hebt u maat 16.

Je kan ook onze RINGMETER gebruiken. Druk deze af en plaats de ring over de cirkels. Wanneer de binnenzijde van de ring past met de cirkel heb je de maat gevonden.

 

Handige tips

Dankzij de gratis ringmeter van Belle Epoque wordt het bepalen van jouw ringmaat een fluitje van een cent. Om je nog beter te helpen, bieden we je hierbij graag nog enkele nuttige tips:

 

    • Bepaal jouw ringmaat bij kamertemperatuur: door warmte of koude kunnen uw vingers iets dikker of dunner worden.
    • Is jouw knokkel groter dan het onderste deel van jouw vinger? Dan meet je de omtrek van jouw knokkel en van het onderste deel van jouw vinger. De maat die tussen de twee ligt, is de maat van jouw ring.
    • Twijfel je tussen 2 maten? Neem dan steeds de grootste.
    • Wil je iemand verrassen met een ring? Dan kan je de juiste maat bepalen door zijn/haar ring op een blaadje papier te plaatsen en met een pen langs de binnenzijde te gaan. Je tekent zo de binnencirkel van de ring. De diameter daarvan is de juiste maat.

Franse ringmaat

In onze webshop hanteren we de Franse maat. Deze maat stemt overeen met de omtrek van de ring. De Europese maat stemt overeen met de diameter van de ring. Ken je je Europese maat, maar niet de Franse? Op onze RINGMETER vind je beide.

 

Geraak je er niet uit ? Contacteer ons gerust, we helpen je verder.